Logotype - Sweden Wildlife
Byt språk till svenska Change language to english

Värdar


Eva Vargas

Jag är uppvuxen i Ockelbo och har sedan ”barnsben” ett stort intresse och ett naturligt förhållande till både djur och natur. Mina absoluta favoriter är lodjur och gepard – om det var tillåtet skulle ett lodjur få komma och gå här hos oss på Vargas.
Vid ett par tillfällen under vardera några år har jag arbetat som ”campmaster” i både Vietnam och Angola där jag bl.a. förestod köket. Erfarenheterna, färdigheterna samt förtjusningen i att laga och servera god mat, gör att det är jag som står för ”kockandet” här på Vargas Vildmarkslodge.
Redan innan vi - jag och min man Håkan, blev ägare till lodgen - 1999, tillbringade jag, under nästan 10 års tid, större delen  av min fritid och hela semestrarna här. Dagen när vi köpte den var det som att komma hem för mig.
Jag är utbildad karttekniker och har arbetat på Lantmäteriet i olika befattningar med kartframställning. Kartor är en del av tillvaron här, och de kunskaperna är ovärderliga för grundtanken i våra arrangemang.
Jag sitter även i styrelsen för Naturskyddsföreningen i Gävleborgs län.

ornament

Håkan Vargas

Jag är uppvuxen i Gävle, och sedan unga år har jag alltid varit ute i skog och mark. Flugfiske och naturfotografering var mina stora intressen. I botten är jag byggnadsingenjör men mitt fotointresse resulterade så småningom i jobb på Lantmäteriets bildenhet. Det jobbet hade fördelarna att jag kunde tillbringa värdefull tid ute i markerna. Av alla skogens djur har brunbjörnen fascinerat mig på ett alldeles särskilt sätt. Jag föresatte mig bl.a. att vara först med att ta bilder på björn i mitt eget landskap - 1993 fick jag dem. Efter det har det blivit många björnmöten.
Idag är mitt fotograferande en del av mitt jobb. Under årens lopp har jag producerat ett 20-tal utställningar, och medverkat i olika media, TV och radio.
Här på Vargas Vildmarkslodge, förutom att jag äger anläggningen tillsammans med min fru Eva, gör jag det mesta – från att vara servitör till björnguide.
Jag sitter som ledamot för Ekoturismföreningen i Rovdjurscentret – De 5 Storas råd.
Jag sitter också länets ”Turistakademi” och även i styrelsen för Naturskyddsföreningen i Gävleborgs län.
Ass. fotograf – Bildbyrån Norrlandia

ornament2

värdarna